Certificat de garantie si conformitate

Certificat de garantie si conformitate

CERTIFICAT DE GARANȚIE ÎNCĂLȚĂMINTE/GENTI


Condiții generale de acordare a garanției: S.C. MILITARY SURPLUS S.R.L (denumită în cele ce urmează militarysurplus.ro), în calitate de vânzător al produselor, asigură garanția produselor achiziționate de dumneavoastră. Vă rugăm să luați la cunoștință dispozițiile prezentului Certificat de Garanție și să păstrați factura de achiziție (o puteti gasi electronic, pe adresa de email introdusa in momentul comenzii), pentru eventuale reclamații privind lipsa de conformitate a produsului. Pentru orice reclamație, vă rugăm să ne trimiteți o sesizare în scris. Informațiile și pictogramele privind compoziția și instrucțiunile de curățare și întreținere a produselor, se găsesc fie pe eticheta interioară a produselor, fie pe eticheta din carton atașată acestora, fie în descrierea produselor din pagina dedicată, pe www.militarysurplus.ro În condiții normale de utilizare, produsele sunt garantate pentru orice defect de fabricație pe o perioada egală cu durata medie de utilizare. Pentru acordarea garanției vă rugăm să consultați si să respectați instrucțiunile de curățare și întreținere specifice fiecărui produs.

Garanția devine inaplicabilă și militarysurplus.ro nu poate fi făcută răspunzătoare de niciun fel de defect ce poate apărea datorită:

• procesului de curățare/ spălare/ întreținere care nu respectă instrucțiunile specifice fiecărui produs, indicate mai jos;

• depozitării sau utilizării produselor în condiții de umiditate;

• decolorării ca urmare a expunerii la soare sau alte surse puternice de căldură;

• deteriorării;

• reparării sau modificării făcute de persoane neautorizate;

• uzurii normale a produsului;

• utilizării în condiții improprii, incorecte, de către consumator, altele decât cele pentru care produsul a fost proiectat.


Garanția comercială: militarysurplus.ro acordă consumatorului o garanție comercială independentă și suplimentară față de garanția acordată de lege. Garanția comercială nu acoperă lipsa de conformitate a produsului, neimputabilă consumatorului, existentă la momentul când au fost livrate produsele, pentru care se acordă garanția legală în conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora si cu cele ale Ordonanței de Guvern nr. 21/1992 privind protecția consumatorului. Drepturile conferite prin lege consumatorului nu sunt afectate prin garanția comercială adițională oferită prin prezentul Certificat de garanție.

militarysurplus.ro asigură pentru produsele vândute din categoriile îmbrăcăminte, genți și încălțăminte o garanție comercială de 30 (treizeci) de zile calendaristice de la data cumpărării produselor,pentru deficiențe neimputabile consumatorului, cu condiția respectării recomandărilor de utilizare și întreținere.

Dupa aceasta perioada cade in sarcina consumatorului sa probeze ca problema a existat in momentul achizitiei.

În cazul neconformității produsului, consumatorul are dreptul de a solicita repararea produsului, înlocuirea acestuia sau, după caz, restituirea contravalorii aferente produsului. În cazul unei reclamații, militarysurplus.ro poate repara produsul, înlocui cu unul identic sau, dacă acesta nu este disponibil în stoc, cu un alt produs, cu posibilitatea plății sau restituirii unei diferențe de preț. Daca se constată că produsul nu poate fi reparat, va proceda la înlocuirea acestuia. În cazul în care produsul nu este disponibil iar consumatorul nu dorește înlocuirea produsului defect cu un alt produs, se va rambursa consumatorului contravaloarea produsului, în termen de maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data primirii reclamației scrise și a produsului în cauză. Orice măsură reparatorie nu poate depăși 30 zile calendaristice de la data la care consumatorul a adus la cunoștința militarysurplus.ro lipsa de conformitate a produsului.

Deteriorările produselor, cum ar fi, de exemplu: zgârieturile, petele, rupturile care nu au fost aduse la cunoștința militarysurplus.ro în momentul recepționării produsului de către consumator, în vederea acordării garanției, nu sunt acoperite de garanție. Intervențiile neautorizate asupra produsului, nerespectarea instrucțiunilor de întreținere și curățare, precum și utilizarea acestuia în alte condiții decât cele pentru care a fost conceput conduce la anularea garanției. În cazul specific al încălțămintei, disconfortul, rănile sau deformările piciorului și deteriorarea încălțămintei provenite de la purtarea încălțămintei de mărime sau formă nepotrivită cu piciorul, precum și utilizarea sau întreținerea incorectă este exclusiv în responsabilitatea consumatorului și anulează garanția. Folosirea excesivă, anormală, îngrijirea necorespunzătoare sau lipsa ei, neglijența, utilizarea necorespunzătoare duce la pierderea garanției.

Uzura excesivă a tocurilor datorată tocirii și deteriorările fețelor sau ale tălpilor, apărute în urma lovirii sau frecării cu alte materiale, suprafețe sau expunerii la soare sau la temperaturi ridicate, nu sunt acoperite de garanție.

Spălarea încălțămintei cu apă sau în mașina de spălat, curățarea cu detergenți de rufe sau produse de albire se face pe propriul risc și are ca urmare pierderea garanției.

Deteriorările apărute ca urmare a contactului prelungit cu apă, zăpadă, solvenți, combustibili, nisip, smoală, bitumul moale sau alte materiale corozive nu sunt acoperite de garanție. Excepție face încălțămintea special concepută, dotată cu membrane TEX sau cea din cauciuc.

Pentru a proteja pielea dumneavoastră de acțiunea substanțelor chimice, încălțămintea este vopsită cu culori vegetale, ca urmare vopseaua interioară poate migra. Acesta nu este un defect sau motiv de reclamație. Din această cauză recomandăm utilizarea produselor de fixare a culorii. Încălțămintea poate fi confecționată parțial sau în întregime prin manufacturare și ca urmare poate prezenta mici diferențe sau neregularități. Acestea nu constituie defecte de fabricație si sunt un indiciu al autenticității.

Umplerea excesivă a genților și depășirea greutății maxime admise duce la deteriorarea acestora și implicit la pierderea garanției.

 

Instrucțiuni de utilizare și întreținere pentru articolele de încălțăminte:

  • a nu se spăla la mașina de spălat rufe , a se feri de contactul direct cu solvenți organici, flacăra deschisă,sursă puternică de căldură, obiecte înțepătoare sau ascuțite și a nu se folosi înălbitori.
  • se recomandă ca încălțămintea să fie folosită doar doar pentru activitatea pentru care a fost fabricată.
  • încălțămintea cu fețe textile se recomandă a fi purtată doar pe timp uscat, deoarece există riscul pătrunderii apei în interior.
  • încălțămintea cu fețe din lac, piele metalizată, lăcuită, se curăță de praf cu o cârpă moale. Aceasta trebuie ferită de contactul direct cu solvenții organici (alcool, acetonă etc.).
  • pentru mărirea duratei de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălțăminte într-o perioadă de timp.

Depozitare : După fiecare purtare , produsul se păstrează în spații uscate, ferite de umezeală.Produsele confecționate din materiale colorate se păstrează în locuri ferite de lumina directă a soarelui.

Durata medie de utilizare articolelor de incaltaminte/genti este 6 luni de la data achiziționării, garanția se acordă conform Art.16-2 Legea 449/2003.

Garanția de conformitate se refera la fețe, tălpi si căptușeală. Flecurile și șireturile sunt excluse din garanție

Garantia acopera lipsa de conformitate existenta la momentul achizitionarii produsului

Noi,  militarysurplus.ro (S.C. MILITARY SURPLUS S.R.L, CUI 34603910, J05/1495/2018)  asiguram garantam si declaram pe propria raspundere ca in conformitate cu prevederile art.3 Hotararea nr.1022/2002 produsele din factura la care se refera aceasta declaratie nu pun in pericol viata, sanatatea, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu Normele Interne si Normele Europene.

IdoSell Trusted Reviews
4.39 / 5.00 486 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2021-06-09
Order was delayed and I had to email to ask about it but when I did they were very helpfull and the order was sent the next day.
2021-06-01
It took a little time from ordering to securing the product, but from the shipping notification, it went very smoothly. The product was in perfect condition with no damage to the package.
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel